برای افرادی که علاقه ای به نمایش دستگاه ارتودنسی خود ندارند

ارتودنسی نامرئی

یکی از نارضایتی‌های افرادی که دندان‌های نامرتب دارند، قابل مشاهده بودن دستگاه ارتودنسی در دهان آن‌ها است. برخی از افراد بنابر دلایلی به قابل مشاهده بودن دستگاه ارتودنسی خود علاقه‌ای ندارند. در این شرایط می‌توان بدون نگرانی از ارتودنسی نامرئی بهره برد که انواع مختلفی را شامل میشود. ارتودنسی نامرئی می‌تواند عملکردی بسیار قابل قبول داشته باشد و فرد را به نتیجه نهایی مطلوب، یعنی مرتب شدن دندان‌ها و اطلاح طرح لبخند آن‌ها برساند. در این راستا باید دانست که در حالت کلی ارتودنسی نامرئی و مزایا و معایب آن چیست و چند نوع دارد؟ با دانستن این موضوعات می‌توان انتخابی اصولی را تجربه کرد.

ارتودنسی نامرئی چیست؟

در ارتودنسی ثابت، براکت‌هایی که روی دندان‌ها قرار گرفته‌اند، جلب توجه می‌کنند و نمایان هستند؛ اما در ارتودنسی نامرئی براکت‌ها به‌گونه‌ای قرار داده می‌شوند که قابل مشاهده نخواهند بود. ارتودنسی روش‌های مختلفی داشته و باتوجه به شرایط بیمار، ارتودنتیست می‌تواند بهترین نوع آن را انتخاب نماید. انجام ارتودنسی نامرئی می‌تواند شما را در دستیابی به نتیجه مطلوب یاری دهد.

انواع ارتودنسی نامرئی

برای اجرای ارتودنسی نامرئی باید در وهله اول با انواع آن آشنا شده تا بتوان باتوجه به مشکلات خود بهترین آن را برگزید. در حالت کلی ارتودنسی نامرئی به سه نوع متفاوت تقسیم می‌شود. باتوجه به تنوع این نوع ارتودنسی و آگاهی از مزایا و معایب هر یک، می‌توان بهترین آن را برای درمان خود انتخاب کرده و از آن بهره برد. سه نوع ارتودنسی و مزایا و معایب آن‌ها به شرح زیر هستند.

ارتودنسی شفاف با الاینرهای شفاف و متحرک

ارتودنسی نامرئی از نوع شفاف با الاینرهای شفاف که یکی از روش‌های متداول‌ ارتودنسی نامرئی به ‌حساب می‌آید قالبی است که برای دندان‌های بیمار طراحی و ساخته می‌شود. این الاینرها همانند قالب‌های پلاستیکی هستند که سبب ایجاد نظم و مرتبی دندان‌های در دهان خواهند شد.این  الاینرها متحرک هستند و بیمار می‌تواند آن‌ها را از دهان به مدتی کوتاه خارج کرده و مجدداً در دهان قرار دهد. مزایای الاینرها عبارت است از:

مزایای الاینرها
مناسب برای برطرف کردن طیف وسیعی از ناهنجاری‌ها
قابل مشاهده نیستند (این اصلی‌ترین مزیت این نوع بوده و برای افرادی مناسب است که به سبب داشتن برخی از مشاغل علاقه‌ای به نمایان بودن دستگاه های ارتودنسی خود ندارند).
محدودیت غذایی برای فرد ایجاد نمی‌کند (به این دلیل که می‌توان در هنگام صرف غذا آن را از دهان خارج کرد)
امکان تمیز کردن راحت و ساده‌ آن وجود دارد.
شرایط برای رعایت بهداشت دهان و دندان تسهیل می‌یابد؛ به این معنا که امکان خارج کردن آن از دهان به هنگام مسواک زدن و… وجود دارد.
طول درمان کوتاهی دارد.
برای دوران بارداری یا افراد میانسال هم مناسب است.

ارتودنسی با براکت ‌های شفاف و هم ‌رنگ دندان یا ارتودنسی سرامیکی

اگر به‌دنبال متداول‌ترین و رایج‌ترین نوع ارتودنسی نامرئی هستید می‌توانید ارتودنسی سرامیکی را انتخاب کنید. این نوع ارتودنسی همانند ارتودنسی ثابت است؛ اما براکت‌های شفاف و نامرئی بوده‌اند که جلب توجه نمی‌کنند. این براکت‌ها از جنس سرامیک هستند و سیم‌کشی موجود نیز می‌تواند سرامیکی و بی‌رنگ باشد. از سری مزایای ارتودنسی سرامیکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مزایای ارتودنسی سرامیکی
اجزاء موجود نامرئی و شفاف و غیرقابل دید هستند.
توسط آنها بی نظمی های دندانی قابل اصلاح هستند.
مناسب برای هر سنی است.
می‌توان از سیم‌کشی نامرئی نیز استفاده کرد.

ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی

نوع دیگری از ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی نام دارد که از عملکردی مشابه با ارتودنسی معمولی برخوردار است. در این روش درمانی، به‌جای قرار گرفتن سیستم ارتودنسی در قسمت جلوی دهان، می‌بایست آن را در پشت دندان‌ها و قسمت داخلی دهان قرار داد. در نتیجه به‌دلیل قرار گرفتن اجزاء در پشت دندان‌ها، هیچ دیدی وجود نداشته و می‌توانید به‌راحتی از این روش درمانی بهره ببرید.

مزایای ارتودنسی لینگوال
دارای استحکام بسیار خوب
غیر قابل رویت بودن آن‌ها
مناسب برای تمامی افراد و به خصوص بزرگسالان

ارتودنسی نامرئی برای چه افرادی مناسب نیست؟

این شیوه درمانی برای مرتب کردن دندان‌های بسیاری از افراد مناسب است. استفاده از برخی از این روش‌ها تنها برای افراد بزرگسال امکان‌پذیر بوده؛ اما ارتودنسی شفاف با الاینرها برای تمامی افراد با هر شرایطی مناسب است. در نظر داشته باشید که در برخی از شرایط توصیه می‌شود که از روش‌های دیگر ارتودنسی بهره برد. این موقعیت‌ها به شرح زیر هستند.

  • وجود ناهنجاری‌های شدید
  • ناهماهنگی‌های زیاد فک‌ها با یکدیگر
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان به‌صورت اصولی
‫0/5 ‫(0 نظر)