برای دندان هایی که بی نظمی خفیف تری دارند

ارتودنسی متحرک

برخی از افراد بنابر دلایلی با کجی و نامرتب بودن دندان‌های خود روبه‌رو می‌شوند و می‌بایست درصدد بهبود و یک‌دست کردن آن‌ها برآیند. ارتودنسی متحرک یکی از روش‌های ارتودنسی است که می‌تواند دندان‌هایی صاف و زیبا را به شما هدیه دهد. در ارتودنسی متحرک شما از دستگاهی استفاده می‌کنید که قادر خواهید بود آن را از دهان خارج کرده و پس از مدتی آن را مجدداً به جای اصلی خود بازگردانید. در واقع ارتودنسی متحرک همواره و بی‌حرکت روی دندان‌های شما قرار نخواهد داشت. با انجام ارتودنسی متحرک بدون شک زیبایی را به دندان‌های خود هدیه خواهید داد. در این میان باید دانست که ارتودنسی متحرک برای چه افرادی مناسب است، انواع آن چیست و چه مزایا و معایبی برای فرد بیمار دارد؟

ارتودنسی متحرک و انواع آن

ارتودنسی متحرک برای دندان‌هایی مناسب خواهد بود که بی نظمی خفیف تری دارند و در صورت وجود ناهنجاری‌های زیاد در دهان خود می‌بایست از انجام این شیوه درمانی اجتناب ورزید. در واقع برای بهره بردن از ارتودنسی متحرک باید بدانید که آیا کاندیدای این روش درمانی هستید یا خیر. یکی از موارد مهم در زمان آغاز درمان به روش ارتودنسی متحرک، آگاهی از این موضوع است که به چه میزان دندان‌های نامرتب و کج دارید. اگر ناهنجاری‌های موجود متوسط باشند می‌توان از روش ارتودنسی متحرک استفاده کرد و برای افرادی که در شرایط خاصی به سر می‌برند و به دیده شدن دستگاه های ارتودنسی خود علاقه‌مند نیستند، مناسب است. البته باید توجه داشته باشید که ارتودنسی متحرک برای کودکان مناسب نبوده و دلیل این موضوع، عدم توانایی آن‌ها در مراقبت از پلاک‌ها است. انواع ارتودنسی متحرک که می‌توانید از آنها بهره‌مند شوید عبارتند از:

نام دستگاه های ارتودنسی متحرک توضیحات مربوطه
براکت نامرئی این نوع براکت حالت شیشه‌ای و شفاف داشته و از براکت و سیم فلزی برخوردار نیست. این نوع پلاک را می‌بایست هر دو هفته یک‌بار تعویض کرده تا فشار لازمه را به دندان‌ها وارد کند. به‌دلیل نامرئی بودن آن، بسیاری از افراد به استفاده از آن علاقه‌مند هستند.
پلاک متحرک با فنر زد (Z) برای مرتب ساختن دندان‌های قدامی که به عقب متمایل شده باشند، مناسب است؛ به این‌صورت که دندان به جلو کشیده شده و هم ردیف با دندان‌های دیگر می‌شود.
پلاک فانکشنال برای جلو کشیدن فک پایین یا عقب کشیدن فک بالا می‌توان از پلاک فانکشنال استفاده کرد. همچنین اگر فک بالا یا فک پایین از فضای کمی برخوردار باشند، از این پلاک به‌جای کشیدن دندان استفاده خواهد شد. این پلاک به‌دلیل متحرک بودن به فک فشار وارد آورده و سبب حرکت استخوان می‌گردد.
ریتینر برای تثبیت درمان می‌بایست پس از به اتمام رسیدن ارتودنسی ثابت از ریتینر استفاده کرد. در واقع در صورت عدم استفاده از آن، دندان‌ها می‌توانند به حالت قبلی خود بازگردند. این تثبیت‌کننده‌ها شامل دو نوع می‌شوند.

ریتینر هاولی: برای تثبیت دندان‌های فک بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. جنس این نوع از پلاستیک و سیم خم‌شونده است.

ریتینر شفاف: این نوع شبیه به الاینر شفاف بوده که به‌دلیل نامرئی بودن بسیار محبوب است.

طول درمان ارتودنسی متحرک

یکی از سوالات مهم مراجعین در این رابطه طول درمان ارتودنسی متحرک است. در واقع طول درمان این روش درمانی از ارتودنسی ثابت کمتر بوده و می‌تواند مزیت عالی این روش شمرده شود؛ اما این مدت زمان می‌بایست از سوی متخصص ارتودنسی مربوطه مشخص شود و با معاینه مناسب این موضوع را به‌طور دقیق بیان کند؛ چراکه این موضوع به فاکتورهای مختلفی نظیر میزان شلوغی دندان ها، شدت مشکلات بایت و… مرتبط است و می‌توانند طول درمان را تغییر دهند. باید توجه داشته باشید که پس از پایان دوره استفاده از ارتودنسی متحرک باید از ریتینرها استفاده کرد تا دندان‌های مرتب شده به حالت قبلی و بی نظمی پیشین خود بازنگردند.

مزایا و معایب ارتودنسی متحرک

با انجام ارتودنسی متحرک نزد یک متخصص کاربلد می‌توانید از بهبودی خود اطمینان کافی داشته باشید. علاوه‌بر این ارتودنسی متحرک مزایای بسیاری را برای بیمار به ‌همراه داشته که با آگاهی از آن‌ها می‌توان انتخاب مناسبی داشت. این مزایا به شرح زیر هستند:

  • امکان خارج کردن آن‌ها به هنگام خوردن غذا و…
  • عدم نمایان بودن آن‌ها در دهان به‌دلیل شفافیت (در الاینر های شفاف)
  • تاثیرگذاری بالا و قابل شهود بودن تغییرات پس از مدتی کوتاه
  • امکان تمیز کردن راحت آن‌ها

عوامل موثر در درمان ارتودنسی متحرک

یکی از مهم‌ترین موضوعات در زمان استفاده از ارتودنسی متحرک این است که چه عواملی می‌توانند بر کیفیت و مدت زمان درمان اثرگذار باشند و شما را به نتیجه دلخواه برسانند. فاکتورهای بیان شده در ادامه می‌توانند بر کیفیت درمان و زمان و طول درمان تاثیر بگذارند:

  • همکاری بیمار با ارتودنتیست مربوطه و رعایت توصیه‌های ایشان
  • سن بیمار هر چه کمتر باشد، نتیجه نهایی زودتر نمایان می‌شود.
  • میزان ناهنجاری و بهم‌ریختگی دندان ها عاملی موثری بر طول درمان ارتودنسی متحرک است.
  • اتفاقات ناگهانی نظیر آسیب به فک و… می‌تواند عامل موثر در درمان ارتودنسی باشد.
  • کشیدن دندان می‌تواند در تغییر طول درمان موثر باشد.
  • تجربه ارتودنتیست می‌تواند بر طول درمان موثر باشد.
  • عدم وجود سلامتی فک بیمار فاکتوری اثرگذار بر طول درمان ارتودنسی متحرک است.

نمونه های درمانی ارتودنسی متحرک

‫0/5 ‫(0 نظر)