مقایسه عملکرد ارتودنسی نامرئی در افراد با تراکم استخوانی پایین

ارتودنسی نامرئی در افراد با مشکلات تحلیل لثه و استخوان

علم ارتودنسی مربوط به اعمالیست که باعث مرتب شدن دندان‌ها در افراد می‌شود. در این دانش دندانپزشکی، یک متخصص با کمک ابزار آلات گوناگون و دقیق دندان‌ها را به سمت و سوی ردیف شدن حرکت می‌دهد و تمام تلاش خود را می‌کند به نوعی حرکت حساب شده و ظریف باشد و آسیبی به ساختارهای دندانی و لثه و استخوانی ایجاد نگردد.

فاکتورهای موثر در نوع درمان ارتودنسی

فاکتورهای موثر در نوع درمان ارتودنسی

فاکتورهای موثر در نوع درمان ارتودنسی

در دندانپزشکی نوین فاکتورهایی از قبیل سن و جنس قد و وزن و نژاد می‌توانند بر نوع درمان اثرگذار باشند.
جنس: مردان و زنان از زیبایی درک‌های متفاوتی دارند. معمولاً قدرت فکی نیز در مردان نسبت به زنان بیشتر است مردان استخوان‌های قوی‌تر و متراکم‌تری دارند که مثلاً برای کشیدن دندان کارشان سخت است ولی زنان استخوان سبک‌تر و اسفنجی‌تری دارند؛ بنابراین مثلاً برای ایمپلنت درمانشان راحت‌تر است. همیشه وسواس یک دندانپزشک زیبایی برای درمان در یک خانم باید بیشتر از یک آقا باشد.
قد: افرادی که قد بلندی دارند بهتر است دندان‌های بلندتری در انتهای درمان‌های پروتزی به دست بیاورند و کسانی که دندان‌های درشت و بزرگتری دارند معمولاً درمان‌های الاینر یا همان ارتودنسی نامرئی برایشان بهتر جواب می‌دهد. افرادی که کوتاه قد هستند در بیشتر مواقع فکی مربعی شکل دارند و این خود نشان دهنده عضلات قوی فکی و زاویه بزرگ فک پایین می‌باشد که در درمان‌های زیبایی فاکتور مهمی است.
وزن: افرادی که وزن زیادی داشته و از مشکلات کبدی یا چربی خون رنج می‌برند داروهایی استفاده می‌کنند که می‌تواند با درمان‌های دندانپزشکی خصوصاً حرکات دندانی تداخل ایجاد کند؛ مثلاً مصرف طولانی مدت کورتون با درمان‌های ارتودنسی مداخله دارد. افرادی که سبک وزن هستند معمولاً عادات غذایی کم چرب و کم قند داشته، طبیعتاً دندان‌های سالم‌تر با پوسیدگی‌های کمتری دارند و اگر فردی که می‌خواهد جراحی فک انجام بدهد وزن کم و قد کوتاهی داشته باشد در طرح درمان متخصص فک و صورت باید لحاظ شود.
نژاد: بعضی از نژادها فک پایین برجسته و جلو زده دارند و کاندید جراحی فک هستند بعضی از نژادها یک سوم میانی صورت عقب رفته‌ای دارند. بعضی از نژادها دندان‌های محکم‌تری دارند با ریشه‌های قوی که درمان جراحی و کشیدن دندان را برای دندانپزشک بسیار مخاطره آمیز می‌کند.
و در اخر:
سن: بزرگسالان و کودکان هم اکنون دو رشته تخصصی متفاوت از هم در دندانپزشکی دارند و درمان‌هایی که برای این دو گروه انجام می‌گردند با هم متفاوت است. کودکان دارای استخوان ظریف‌تر، لثه‌ای نازک‌تر بوده؛ بنابراین دندان‌های متفاوتی دارند که می‌بایست ریشه‌های محکم‌تری داشته باشند تا بتواند نیروهای جویدن را در کودکان هرچند اندک تحمل کنند. ولی در بزرگسالان استخوان و لثه و دندان تکامل یافته‌اند و این قابلیت را دارند که توسط مثلاً نیروهای ارتودنسی به خوبی حرکت کند. البته این شانس در کودکان نیز وجود دارد. در کودکان می‌توانیم با پلاک‌های متحرک فعال به دندان‌هایشان نیروهای سبکی وارد نموده آنها را تغییر موقعیت دهیم؛ حتی به واسطه وجود نرمی مفصل فک می‌توان مشکلات شدید فکی را بهبود بخشید. افزایش سن نشانگر تغییر پیدا کردن اجزای کلاژنی و کلسیم‌دار در بدن است و این دو عامل بسیار مهمی در حرکت دندان‌ها تغییرات لثه و استخوان می‌باشند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  هر آنچه در مورد ارتودنسی نامرئی باید بدانید!

اهمیت توجه به مشکلات لثه و استخوان فک پیش از درمان ارتودنسی

زمانی که فردی در سن بالا برای درمان ارتودنسی مراجعه کرده است حتماً باید به مشکلات لثه و استخوان وی توجه کرد. اگر خانم یا آقای مسنی و یا فردی که مشکل تحلیل لثه و استخوان دارد به متخصص ارتودنسی مراجعه کرده است باید گزینه‌هایی انتخاب گردد که علاوه بر حرکت مناسب دندان‌ها باعث تحلیل بیشتر لثه و استخوان نگردد.
برای مرتب شدن دندان‌ها هم می‌توان از ارتودنسی ثابت و هم می‌توان از ارتودنسی نامرئی یا همان الاینر استفاده گردد. ارتودنسی ثابت روشی است که از براکت‌ها یا همون بریس‌ها که یا فلزی یا کریستالی یا سرامیکی هستند به وسیله سیم‌های مخصوصی با آلیاژ استیل یا آلیاژ نیکل و تیتانیوم استفاده می‌شود تا دندان‌ها در موقعیت صحیح و ردیف کنار یکدیگر قرار گیرند. بنابراین این روش نیازمند استخوان محکم و دندان‌های سالم همچنین لثه مناسب می‌باشد.

اهمیت توجه به مشکلات لثه و استخوان فک پیش از درمان ارتودنسی

اهمیت توجه به مشکلات لثه و استخوان فک پیش از درمان ارتودنسی

در صورتی که فردی دچار تحلیل استخوان یا مشکلات لثه‌ای باشد، باید در حین درمان با ارتودنسی ثابت بسیار مراقب باشد که جرم و پلاک‌های میکروبی اطراف بریس‌های ارتودنسی تجمع پیدا نکنند، زیرا باعث تحلیل بیشتر لثه و بعد از آن تحلیل استخوان خواهد شد.
ارتودنسی نامرئی روشی است که از قالب‌های شفاف کمک گرفته می‌شود که دندان‌ها به آرامی حرکت کند. در این نوع درمان بیمار می‌تواند برای تمیز کردن دندان‌ها و نخ دندان کشیدن و حتی استفاده از واترجت قالب را به راحتی درآورد و سپس بعد از تمیز کردن و رعایت بهداشت مجدداً قالب را داخل دهان بگذارد این امر خود می‌تواند برای حفظ سلامت دندان‌ها و لثه و جلوگیری از تحلیل بیشتر استخوان بسیار مفید باشد. بنابراین در افرادی که مشکلات لثه دارند ارتودنسی نامرئی بیشتر کمک کننده است و سلامت لثه دندان و استخوان را تضمین می‌کند. علاوه بر این در ارتودنسی نامرئی یا همان الاینر تراپی بدین دلیل که قالب‌ها کاملاً اطراف دندان را در بر می‌گیرند لذا حرکت به آرامی انجام شده و تهاجمی نمی‌باشد پس به دندان‌ها آسیب کمتری وارد می‌گردد و لثه تحلیل پیدا نمی‌کند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  ابزارهای متحرک ارتودنسی در چه مواردی کاربرد دارند؟

کلینیک ارتودنسی دکتر مهدی فهیمی

در کلینیک ارتودنسی دکتر مهدی فهیمی هنزایی تمامی روش‌هایی که برای مرتب شدن دندان‌ها مفید می‌باشند انجام می‌گردد. البته قبل از آن حتماً به جنس و سن و نژاد و وزن و قد بیمار نیز توجه می‌گردد. در عین حال اگر استخوان یا لثه ضعیف باشد ارتودنسی به سمت درمان‌های نامرئی یا همان الاینرتراپی سوق داده می‌شود.
ارتودنسی به روش نامرئی می‌تواند کمک شایانی به افراد مسن بکند که مشکلات لثه‌ای و استخوانی و نرمی فک دارند، علاوه بر آن نمی‌خواهند وسایل داخل دهانشان دیده شود.
در این روش بعد از اسکن دیجیتال از دندان‌ها قالب‌های نامرئی بعد از مدت ۳ تا ۴ هفته آماده شده به بیمار تحویل داده می‌گردد تا وی استفاده کرده به مرور دندان‌هایش صاف و مرتب گردد. هر زمان که فرد بخواهد می‌تواند در طی روز چند ساعت از قالب‌ها استفاده نکند مثلاً در مهمانی‌ها یا تولد یا مراسم مهم آنها را نگذارد و نیز هر غذایی که بخواهد (چه سفت چه چسبناک) می‌تواند بعد از برداشتن قالب‌ها میل کند.
حتی می‌تواند حین درمان از ژل‌های سفید کننده برای بلیچینگ دندان‌هایش در داخل قالب‌ها استفاده کند.
در عین حال از پیشرفت بیماری لثه یا تحلیل استخوان یا ضعیف شدن بافت‌های فکی‌اش نگران نباشد، زیرا علاوه بر امکان رعایت بهتر و بیشتر بهداشت در ارتودنسی نامرئی هر زمان که فرد بخواهد می‌تواند جرم‌گیری و یا حتی پروسه سنگین‌تری مثل جراحی لثه را انجام دهد؛ زیرا می‌تواند آزادانه قالب‌ها را برداشته و به درمان لثه و استخوان و دندان‌های خود بپردازد.
البته همیشه در کلینیک ارتودنسی دکتر مهدی فهیمی هنزائی قبل از اینکه بیمار بخواهد درمان ارتودنسی‌ را شروع کند همیشه می‌بایست تمامی پوسیدگی‌ها درمان شده، جرم‌گیری و فلورایدتراپی انجام گردد تا نگرانی از ایجاد پوسیدگی در آینده به حداقل برسد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  بایدها و نبایدهای نگهداری از الاینرهای شفاف
‫0/5 ‫(0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code